• +46 322 672210
 • info@memostories.se

BARNKALAS

Boka ett Hemliga Klubben-kalas

Ett Hemliga Klubben-kalas blir garanterat en succé. Det är spännande, klurigt och roligt.

Under kalaset löser barnen ett mystiskt deckarfall med hjälp av sina skarpa hjärnor och sin mobil eller läsplatta, samtidigt som de får röra på sig utomhus. Deckarfallet i Hemliga Klubben-appen kan lösas en och en, i grupper eller alla på kalaset tillsammans.

Som arrangör av kalaset väljer du själv var deckarslingan ska gå och hur lång den ska vara. Deckarfallet kan lösas hemma i trädgården, i kvarteret där ni bor eller någon annanstans där ni har kalaset.

Det finns många olika deckarfall att välja mellan för ditt Hemliga Klubben-kalas. Deckarfallet tar ca 45-60 minuter att lösa, beroende på hur lång slingan är. Detta blir ett aktivt kalas som främjar samarbete, slutledningsförmåga och klurande förutom att det är roligt.

Olika svårighetsnivåer
Deltagarna kan välja att ha olika svårighetsnivåer även om det är samma deckarfall som ska lösas, detta gör att deckarfallen anpassas efter deltagarnas läsförmåga och ålder.

Enkelt och smidigt
Hemliga Klubben-kalaset är enkelt och smidigt att arrangera. Du behöver inte placera ut några fysiska ledtrådar, inte hålla reda på papper osv. Alla ledtrådar, misstänkta och annan information dyker upp när de ska i barnens mobil eller läsplatta. Deckarfallet kan lösas vilken tid som helst den dag du bokat kalaset och skulle kalaset bli flyttat, så är det heller inga problem.

Så här går det till:
Som beskrivet ovan väljer du som arrangör av kalaset var deckarslingan ska gå och hur lång den ska vara. Du väljer ut fem stycken platser via kartan på bokningssidan där du vill att ledtrådarna ska placeras. När deltagarna startar appen och skriver in deckarfallskoden (som du fått via bokningsbekräftelsen) får de den första positionen dit de skall gå för att leta ledtrådar. När de hittats och de placerat ut dessa på respektive misstänkt får de lösa en hemlig kod. När det är gjort får de nästa tre platser att leta på, dessa tre platser kan besökas i vilken ordning som helst. När detta är gjort och ledtrådarna fördelats på de misstänkta skall ytterligare en kod lösas för att få slutpositionen, platsen där deltagarna slutligen har samlat ihop alla ledtrådar och därmed borde kunna lösa fallet. Start- och slutpositionen bör placeras i närheten av varandra, dvs i närheten av kalasets startplats.

Hemliga Klubben-inbjudningar
Du kan välja speciella Hemliga Klubben-inbjudningar till alla deltagare. Du fyller enkelt och smidigt i inbjudan när du bokar, för att sedan skriva ut den på din egen skrivare eller skicka den per mejl till alla deltagarna.

Hälsning från författaren till Hemliga Klubben-böckerna
Du kan välja att få en hälsning från Susanne MacFie, författaren till Hemliga Klubben-böckerna. Hälsningen kan du t ex spela upp för kalasdeltagarna innan de börjar lösa deckarfallet.

Hemliga Klubben-bok till födelsedagsbarnet
Du kan välja att beställa en Hemliga Klubben-bok till födelsedagsbarnet med en personlig hälsning från författaren Susanne MacFie. En rolig och uppskattad present.

Hemliga Klubben-diplom till alla deltagarna
Du kan välja att alla deltagarna på kalaset får ett Hemliga Klubben-diplom när de löst deckarfallet. En rolig och uppskattad avslutning på kalaset.

Samtliga val gör du när du bokar.

Tips och förslag på hur du kan anordna ett Hemliga Klubben-kalas

Innan kalaset

 • Bestäm er för om deckarfallet ska lösas enskilt, i grupper eller alla tillsammans.
 • Bestäm er för om ni vill dela ut någon form av pris till barnen när de löst deckarfallet. Förslag kan vara: Hemliga Klubben-diplom, ark med klistermärken, chokladpeng/medalj eller någon deckarpryl. Tipsa oss gärna om andra idéer.

Under kalaset

 • Samla barnen när alla har kommit och berätta att det har hänt någonting mystiskt. Deckarna Moa och Måns i Hemliga Klubben behöver barnens hjälp att lösa ett klurigt deckarfall. Visa gärna Hemliga Klubbens kalasfilm.
 • Ta fram de mobiler och/eller läsplattor som ska användas.
 • Ladda ner Hemliga Klubben-appen, enligt instruktionen här.
 • Om mat ska serveras, t ex korv med bröd, kan detta göras nu.
 • Visa hälsningen från Susanne MacFie på en dator, tv, mobil eller läsplatta under tiden barnen äter.
 • Innan ni ger er ut och löser deckarfallet är det bra att informera deltagarna om att se sig för så att de inte snubblar och för eventuella risker såsom trafik, cyklister, vattendrag etc. Det är du som arrangerar kalaset som har ansvaret för att ingen kommer till skada och att riskerna minimeras.
 • Ge er ut och lös deckarfallet.
 • Om efterrätt ska serveras tex. tårta, glass eller liknande, kan detta göras när barnen är tillbaka och löst fallet. Under tiden kan ni prata om de misstänkta och om de gissat rätt vem som var skyldig.
 • Om man vill dela ut pris till barnen för att de löst fallet kan det göras nu. Likaså kan diplomet delas ut nu.
 • Eventuell godispåse delas ut innan barnen går hem.


Klicka här för att boka ditt Hemliga Klubben-kalas:
Bokningsbart inom kort. Anmäl dig till vår mejllista här, så meddelar vi när det går att boka.

Kostnad Hemliga Klubben-kalas

Villkor